Twitter не знае како да се справи со тролањето и навредливите пораки, призна директорот на Twitter, Дик Костоло. Тој ја прифати одговорноста велејќи дека е засрамен што компанијата не успева да ги заштити корисниците од троловите, и што не може да ги спречи навредите. „Не можеме да се справиме со троловите и навредите, и ова […]

Прочитај повеќе