Наскоро би можеле да добиеме електронски систем за наплата на патарините. Сепак поради проблеми со правните регулативи, не се очекува електронското плаќање да започне пред август. Електронската патарина најпрво пристига на коридорот 10. Ова е патот Романовце, Сопот, Отовица. Хардверот, поточно уредите, се веќе инсталирани и сега се чека да профункционира софтверот. Ова е прв […]

Прочитај повеќе

Envoice е македонска алатка за фактурирање и наплата на фактури изработена од тимот на Emit Knowledge. Алатката ќе им помогне на сите фриленсери кои за наплата на својата работа користат дел од најпопуларните платформи. Ова најчесто е здодевен и репетитивен процес кој на фриленсерите им троши време кое можат попаметно да го искористат. Сервисите за наплата, интегрирани во Envoice […]

Прочитај повеќе

Град Скопје започна со проектот, вреден 3 милиони евра, да ги автоматизира наплатите во јавните автобуси. Сега ќе има три типа на електронски картички кои ќе служат како билети, и кои ќе се поминуваат на електронскиот читач закачен на вратите на автобусите. Најавено е дека со овој нов систем ќе се овозможи и купувања на […]

Прочитај повеќе

Од август во автобусите на ЈСП и на приватните превозници во Скопје треба да започне наплатата со електронски картички. Инсталирањето на опремата ќе се одвива во неколку фази и нема да го наруши нормалното одвивање на превозот на патниците, велат од ЈСП за Утрински весник. Уредите за електронска наплата ќе се монтираат во 500 автобуси, […]

Прочитај повеќе