Тема на следниот Beer & Code #14 e водич за почетници да развиваат REST API во Laravel, кој е објаснет како „PHP фрејмворк за веб мајстори“. Предавањето ќе го води Борис Михаилов. Beer & Code е веќе традиционален настан кој се одржува секој втор четврток. Организиран е од тимот за хрватско-македонскиот стартап Fridgecheck, и има […]

Прочитај повеќе