Шведскиот гигант IKEA објави дека започнува соработка со NASA на изработка на мебел за луѓето кои живеат во густо населените градови. Овие истражувањa ќе им помогнат и на двете страни да пронајдат подобро решение за мисијата на Марс. NASA и IKEA заеднo работат во MDRS Habitat во Јута. Експертите на IKEA треба да поминат некое […]

Прочитај повеќе

Сите идеи за различен дизајн, кои изгледале осудени на пропаст сега имаат нова можност. House of 1000 designers е место на кои идеите ќе можат полесно да се реализираат. Креаторите на  платформата сакаат да помогнат да се остварат сите квалитетни идеи. А концептот ќе им помогне на сите локални и регионални дизајнери. Ако ова ви заличува на […]

Прочитај повеќе

Независно дали сте софтверски инженер, страстен гејмер или сајбер криминалец едно е сигурно, кога ќе надвладее гладот сите бараат спас во кујната. Но, што доколку сакате модерна, „технолошко-поткована“ и исклучително практична кујна? Српската компанија Dsignedby мора да се запрашале токму ова, затоа што нивната Kitch’T кујна се стреми да ги задоволи сите кулинарски аспирации без […]

Прочитај повеќе

Ikea се подготвува да одговори на модерните барања на корисниците, кои се почесто сакаат помалку кабли во својот дом. За оваа цел новата колекција од Ikea ќе доаѓа со мебел подготвен за безжично полнење. „Преку истражувања и посети дознавме дека корисниците мразат кабли несекаде. Загрижени се дека нема да го пронајдат својот полнач и дека […]

Прочитај повеќе

Дури 75 отсто од сликите кои се во каталозите на шведскиот производител на мебел Ikea се компјутерски-генерирани. Ова е значителен раст од 2012 година кога „само“ 25 посто од презентираните производи, доаѓаа со компјутерски генерирана графика, пишува Fact Company. Ikea во базата има над 23.000 3Д модели, но тоа што е импресивно е што моделите […]

Прочитај повеќе