(Ова е гостински пост на Васил Буралиев, ко-основач на VBU Consulting. Постот е првично објавен на VBU.mk, и e реобјавен со негова дозвола.) AWS WorkSpaces е еден од сервисите на Amazon кој овозможува потполно менаџиран сервис во облакот кој на корисниците им обезбедува десктоп/работна станица во облакот. AWS Directory Service e Amazon сервис кој доаѓа […]

Прочитај повеќе

ВБУ Музички регистар е релативно нов сервис, креиран од „љубовта кон музиката“ на Васил и Емилија Буралиеви, со едноставен концепт да се има неформален музички регистар на делата од домашната музичка продукција. Во моментов има внесени над 230 македонски албуми, 137 музички групи, 1.211 учесници во реализација на албумите и најважно 2.635 песни. „Лично сметам […]

Прочитај повеќе