Dexily е сервис кој на македонските музичари, но и на сите кои креираат видеа, ќе им овозможи платформа за споделување на своите видеа. Сервисот ќе биде достапен на почетокот на следната година, а засега новите корисници можат да пристапат само со покани. Платформата сака да ги привлече гледачите со награди. За секој преглед корисникот ќе добива […]

Прочитај повеќе

Дискусијата која верзија на „Зајди зајди“ која се наоѓа на саундтракот на новата Battlefield 1 не е завршена; македонска музика сè уште нема на радио и телевизија. Затоа огромно изненадување е што една кул вест оваа недела е токму од македонската музика. Насловната песна на најпопуларната стратегија Civilization VI ја изведува Македонската филхармонија. Композитор на […]

Прочитај повеќе

ВБУ Музички регистар е релативно нов сервис, креиран од „љубовта кон музиката“ на Васил и Емилија Буралиеви, со едноставен концепт да се има неформален музички регистар на делата од домашната музичка продукција. Во моментов има внесени над 230 македонски албуми, 137 музички групи, 1.211 учесници во реализација на албумите и најважно 2.635 песни. „Лично сметам […]

Прочитај повеќе