Доколку ги отворите правилата на Facebook, ќе прочитате дека „Facebook е друштвена мрежа каде што луѓето се поврзуваат користејќи ги своите вистински имиња“. Со секое користење на друго име, вие го прекршувате тоа правила и Facebook сака да ве спречи во тоа. Со оглед на тоа дека брои скоро милијарда корисници, тешко е самите да […]

Прочитај повеќе

Google е наменет да биде сервис преку кој ќе се идентификуваат луѓе, рече поранешниот директор, а сега дел од бордот на Google, Ерик Шмит, објаснувајќи ја одлуката на Google да брише кориснички профили кои користат псевдоними или измислени имиња. Веднаш по стартувањето на друштвената мрежа, Google започна да брише кориснички профили кои не се со […]

Прочитај повеќе