Аркадните игри, особено оние од осумдесеттите години и понатаму имаат посебно место во нашите срца. Еден од најпопуларните енџини за пребарување GIF фајлови, пружа интересни можности за продолжено негување на таквата носталгичната жичка. На следниот сајт можете да играте и споделувате таканаречени микро игри кои се одликуваат со ретро графика, музика и аудио ефекти. Иако […]

Прочитај повеќе

LucasArts е една од најпознатите развивачки и издавачки куќи, особено во осумдесеттите и деведесеттите, кога гејмерите беа особено импресионирани од Monkey Island, Indiana Jones, Maniac Mansion или Star Wars. ScummVM или Script Creation Utility for Maniac Mansion е систем кој првенствено беше развиен од LucasArts за потребите на Maniac Mansion и последователните графички авантури, неисклучувајќи ги […]

Прочитај повеќе

Најновите игри имаат супер графика, реални анимации и моќни оружја, но им фали шарм. Ако ја погледнете најновата епизода на емисијата за игри GG.mk, ќе се уверите дека старите аркадни игри се најдобри. Не затоа што сме поминале часови и часови играјќи ги, ниту заради фантастичниот гејмплеј. Tуку што и по дваесетина години тие сè […]

Прочитај повеќе