Сите оние кои прават PowerPoint презентации често се наоѓаат во ситуација да бараат три работи: теми, фотографии, или икони. iSlide е додаток кој релативно успешно ја задоволува вашата потреба за овие работи, без да ве осиромаши во процесот. Прво што треба да направите е да го преземете новиот iSlide така што ќе кликнете тука, па […]

Прочитај повеќе

Facebook прави мала, но симболична промена во една од иконите по кој сервисот е препознатлив. Станува збор за „додаи пријател“ иконата која доколку внимателно сте ја разгледувале ќе забележавте дека композиција од две силуети машка и женска, но машката е прва и поголема. Новите икоони веќе се достапни на друштвената мрежа и на останатите продукти […]

Прочитај повеќе

IconCrafts е македонски сервис кој овозможува креирање на уникатни икони преку неколку едноставни промени, па секој може едноставно да го персонализира својот дигитален простор. Сервисот се состои од два главни дела, објаснува Мери Доневска Костуранова, маркетинг менаџер во струмичкото студио Работилница.мк. Првиот е голема база со иконки и симболи во повеќе различни категории, и вториот […]

Прочитај повеќе