Можеби приказните за „exit“ звучат како мит во младата македонска стартап сцена, но постојат стартапи што успеале да го продадат својот сервис. Една таква успешна приказна доаѓа од Струмица, домот на дигиталното креативно студио Работилница, основано од Ванчо Стојков, Мери Доневска-Костуранова, Крум Ѓоргиев, Ване Костуранов и Сашко Николовски. Тимот има фантастичен уметнички и дизајнерски талент […]

Прочитај повеќе

IconCrafts е македонски сервис кој овозможува креирање на уникатни икони преку неколку едноставни промени, па секој може едноставно да го персонализира својот дигитален простор. Сервисот се состои од два главни дела, објаснува Мери Доневска Костуранова, маркетинг менаџер во струмичкото студио Работилница.мк. Првиот е голема база со иконки и симболи во повеќе различни категории, и вториот […]

Прочитај повеќе