Тешко е да се предвиди кои ќе бидат следните ИТ трендови ако гледате само од страна, но ако сте Фред Вилсон, инвеститор кој има вмешано прсти во Twitter, Tumblr, Foursquare, Zynga, Kickstarter, 10gen и куп други, тогаш можеби ќе имате малку подобра интуиција од другите. Г. Вилсон на својот блог ги сподели очекувањата и предвидувањата […]

Прочитај повеќе

Google е наменет да биде сервис преку кој ќе се идентификуваат луѓе, рече поранешниот директор, а сега дел од бордот на Google, Ерик Шмит, објаснувајќи ја одлуката на Google да брише кориснички профили кои користат псевдоними или измислени имиња. Веднаш по стартувањето на друштвената мрежа, Google започна да брише кориснички профили кои не се со […]

Прочитај повеќе