Без сомневање никој не може да го заборави денот кога прв пат се закачил онлајн. За нас секогаш ќе остане незаборавен звукот на гласниот 56k модем или спорото отварање на слики бидејќи беа „огромни“ еден мегабајт. Тоа беше во 90-тите, иако денес интернетот е апсолутно секојдневие бидејќи го има насекаде. Но, не и во Куба. […]

Прочитај повеќе

WiFi мрежи се забранети во Куба, но ова не спречи илјадници млади Кубанци да креираат сопствена скриена мрежа во која се поврзани илјадници компјутери во Хавана. Вака креираната мрежа, која во Куба е целосно нелегална, им овозможува на младите да разговараат со пријателите, да играат онлајн игри и да преземаат филмови, јави Associated Press. SNet […]

Прочитај повеќе