Google е наменет да биде сервис преку кој ќе се идентификуваат луѓе, рече поранешниот директор, а сега дел од бордот на Google, Ерик Шмит, објаснувајќи ја одлуката на Google да брише кориснички профили кои користат псевдоними или измислени имиња. Веднаш по стартувањето на друштвената мрежа, Google започна да брише кориснички профили кои не се со […]

Прочитај повеќе