Facebook се покори на заканите на Турција да ги избрише страните и постовите во кои се навредува пророкот Мухамед. Во спротивно, Турција целосно ќе ја забрани друштвената мрежа која има околу 40 милиони корисници во земјата. Иако Facebook одби да коментира за барањето поднесено од турски суд, New York Times пишува дека мрежата се одлучила […]

Прочитај повеќе