Big-I е домашен робот и асистент кој освен што може да се програмира да извршува команди на сопствениците, може да се користи и како центар за паметен дом. Бројот на платформи кои го претвораат обичниот дом во паметен е сè поголем, а Siri, Google Home и Alexa, се само дел од уредите кои ќе му […]

Прочитај повеќе

МаркО, паметниот асистент креиран од CodeWell, сега е достапен и на македонски јазик, како и на француски, руски и германски во обид да привлече поголем интерес од корисниците. МаркО е локациска to-do апликација која ве потсетува за обврските, но не според времето кога треба да ја извршите обврската, туку според локацијата каде треба да ја […]

Прочитај повеќе