И третта година се креираа игри од „нула“ на Global Game Jam, настан кој се одржа паралелно во целиот свет, како и во Скопје и Битола. Над 160 натпреварувачи направија 32 креативни игри за само 48 чеса. И повторно Македонската асоцијација за развивање на игри (МАГДА) ги собра ентузијастите за видеоигри да направат уште еден […]

Прочитај повеќе