Hi Store кој до неодамна беше неофицијален партнер на Xiaomi за Македонија ја официјализира соработката со кинескиот гигант Xiaomi. Ова значи дека купувачите од оваа продавница ќе можат да купат лиценцирани производи од Xiaomi. Ова се добри вести за најголем дел од корисниците и љубителите на Xiaomi. Секако, не се добри вести за продавниците кои […]

Прочитај повеќе

Hi Store e македонска продавница, стартувана лани, од каде можете легитимно да нарачате Xiaomi телефон или друг Xiaomi уред. Да не дојде до забуна, македонскиот Hi Store се неофицијален претставник на Xiaomi за Македонија, бидејќи компанијата нема официјални претставништва надвор од Кина. Компанијата е дел од MIUI Adrija групацијата која е единствена на Балканот со […]

Прочитај повеќе