Windows Holographic е еден од ретките производи и уште поретките уреди од Microsoft, за кои сме биле возбудени од првата презентација. Станува збор за уред налик на очила кој овозможува холограмски проекции околу корисникот. HoloLens не само што ќе креира холограми, туку и ќе овозможува гласовна и гестикулативна интеракција. Очилата, да ги наречеме така, користат […]

Прочитај повеќе