Иако е достапна веќе три години на Google Play, со новиот редизајн Православен календар делува како нова апликација. Креаторот Иван Димовски а.к.а Медо, попознат како креатор на TweetsPie и Ooshies, вели дека новата верзија е изработена според Material Design трендот, а се додадени и анимации како блур, затемнување и зумирање. Редизајнот беше направен за да […]

Прочитај повеќе