Популарниот производител на GPS уреди за навигација Garmin извести дека е нов сопственик на кај нас малку познатиот jужноaфрикански стартап iKubu. Стартапот работи на технологија која може да им помогне на велосипедистите така што ќе ги извести за брзината и оддалеченоста на возилата околу нив. „iKubu пронајде начин да имплементира радар кој ќе може да […]

Прочитај повеќе