Во изработка е игра која може да го промени начинот како се креираат отворените светови. Игра која „сама си живее, постои и надградува“ вели Бобан во новата епизода на емисијата за игри GG.mk. Се работи за No Man’s Sky која е процедурално генериран универзум, односно игра чиј алгоритам и играчи ја креираат графичката содржина, и […]

Прочитај повеќе