Дванаесет министри за внатрешни работи во Париз напишаа предлог со кој сакаат да воведат ограничена цензура на Интернет, што според нив ќе помогне брзо да се отстранат содржините кои предизвикаат омраза. Министрите на Франција, Германија, Латвија, Аустриа, Белгија, Данска, Шпанија, Италија, Холандија, Шведска, Полска и Обединетото Кралство сепак додадоа во предлогот дека Интернетот мора „да […]

Прочитај повеќе