Со години наназад, itch.io се истакнува како продавница на инди игри. На располагање имате илјадници инди игри од најразлични жанрови, а во последно време, многу од нив станаа апсолутно бесплатни, сè со цел да ја промовираат кампањата „Самоизолација на буџет“. Преку следниот линк, точно можете да видите кои игри се бесплатни. Штом најдете нешто што […]

Прочитај повеќе

Во случај да сте поклоник на инди-игрите тогаш шансите се големи дека сте слушнале за продавницата Itch.io – скромен фронт со флексибилни можности за продажба на дигитални игри. Продавницата не е ни приближно блиску до гигантите како Steam или GOG, но е особено ценета и од гејмерите и од девелоперите. Од една страна, гејмерите добиваат […]

Прочитај повеќе

Maкедонската видеоигра Raining Blobs, која започна како Windows Phone апликација, по што креаторот Енди Милојкоски целосно ја преработи за десктоп, oд неодамна е достапна на Itch.io. Raining Blobs е првата македонска игра инспирирана од јапонски сложувалки. Играта е oбјавена и на Steam Greenlight, но барем за сега чека на поддршка од фановите. Но, верзијата која […]

Прочитај повеќе