Intel претстави мини PC на стапче кој доаѓа сo Atom Z3735F Bay Trail четири јадрен процесор, а следните генерации на стикот ќе доаѓаат со новите Broadwell Core M јадра. Вообичаено овие стикови овозможуваат пренос на мултимедиумски содржини или телевизија, но Compute Stick наместо ова го претвора телевизорот во таблет компјутер. Има две верзии во моментов […]

Прочитај повеќе