Иднината на Chrome компјутерите, според Google, ќе биде со најевтините Chromebook лапотопи до сега и копмјутер на стапче. Chromebit стик е нов уред, кој преку HDMI порт го претвара мониторот или паметниот телевизоr во компјутер. Уредот ќе го произведува ASUS и според првите најави ќе биде поевтин од 100 долари, а ќе биде достапен во […]

Прочитај повеќе

Intel претстави мини PC на стапче кој доаѓа сo Atom Z3735F Bay Trail четири јадрен процесор, а следните генерации на стикот ќе доаѓаат со новите Broadwell Core M јадра. Вообичаено овие стикови овозможуваат пренос на мултимедиумски содржини или телевизија, но Compute Stick наместо ова го претвора телевизорот во таблет компјутер. Има две верзии во моментов […]

Прочитај повеќе