Фонд предводен од Google, француската влада, француските медиуми, како и краудсорсинг кампања, успеја да соберат над 1,5 милиони долари кои ќе ги донираат на францускиот сатиричен магазин Charlie Hebdo. Mагазинот изгуби 12 новинари во еден од најстрашните терористички напади во земјата. Парите се собрани како поддршка за слободата на говор и новинарстовото, и ќе бидат […]

Прочитај повеќе