Дванаесет министри за внатрешни работи во Париз напишаа предлог со кој сакаат да воведат ограничена цензура на Интернет, што според нив ќе помогне брзо да се отстранат содржините кои предизвикаат омраза. Министрите на Франција, Германија, Латвија, Аустриа, Белгија, Данска, Шпанија, Италија, Холандија, Шведска, Полска и Обединетото Кралство сепак додадоа во предлогот дека Интернетот мора „да […]

Прочитај повеќе

Фонд предводен од Google, француската влада, француските медиуми, како и краудсорсинг кампања, успеја да соберат над 1,5 милиони долари кои ќе ги донираат на францускиот сатиричен магазин Charlie Hebdo. Mагазинот изгуби 12 новинари во еден од најстрашните терористички напади во земјата. Парите се собрани како поддршка за слободата на говор и новинарстовото, и ќе бидат […]

Прочитај повеќе