Еден од првите додатоци кои ќе доаѓаат на Apple Watch би можело да биде можело да биде ремче за часовникот, со кое побрзо би се полнела испразнетата батерија. Apple Watch доаѓа со полнење со помош на магнетна индукција, но има скриена порта која овозможува побрзо полнење, вели 9to5mac. Reserve Strap, креаторот на ремчето, најавува дека […]

Прочитај повеќе

Израелскиот стартап Storedot на CES 2015 презентираше технологија која речиси празната батерија ја полни за неколку минути. Батериите се полнат 100 пати побрзо споредено со сегашниве полначи, и Storedot има можност да ги револуционизира батериите за сите преносни уреди, вели BBC. Но, BBC, кој имаше ексклузивна можност да ја види технологијата, вели дека не доаѓа […]

Прочитај повеќе