По се изгледа доаѓа крајот на продавниците кои продаваат „hard copy“ на видео игри, вели Френк Гибо, претседател за изданијата на EA Games. Мислењето доаѓа по првата година и едната милјарда долари на дигиталната продавница на EA, Origin. Во интервјуто за GamesIndustry International тој вели дека во иднината на игрите кои ги издава ЕА ќе се […]

Прочитај повеќе

Посетителите на форумот на Escapist забележале интересна клауза во Услови за користење на онлајн продавницата за игри на ЕА Origin. Според оваа клаузула Еlectronic Arts можат слободно да го скенираат и да собираат податоци од вашиот компјутер. 2. Согласност за собирање и користење на податоци. Се согласувате дека ЕА може да собира,користи, зачувува и пренесува […]

Прочитај повеќе