Една од технологиите кои беа во фокусот во 2014 година без сомневање е 3Д-печатењето и тоа неговата примена во поспецифични области. По печатењето на првата 3Д испринтана куќа во Амстердам, лондонската компанија CNSTRCTN започна со проект со кој ќе гради 3Д-домови во добротворни цели, односно домови за бездомници. „3Д-градењето на домови го забрзува процесот на […]

Прочитај повеќе