Европската Унија во 2015 година ќе воведе нови правила за енергетска ефикасност кога се во прашање паметните домашни уреди и телевизорите кои се поврзани на интернет. Овие уред сега ќе мора автоматски да се исклучуваат кога не се во употреба за да заштедат енергија, јави BBC. Уредите кои се опфатени со новата регулатива се со […]

Прочитај повеќе