Ботовите се заслужни за 56 отсто од целокупниот интернет сообраќај во 2014 година, пренесе Quartz, повикувајќи се на анализата на Incapsula. Станува збор за софтверски програми кои ги автоматизираат веб активностите. Еве ја листата на Quartz која ќе ви објасни за што за користат ботовите, зошто се потребни, но и зошто некои од нив се […]

Прочитај повеќе