Божиќниот твит на Нил ДеГрас Тајсон повторно ги разгори страстите на верниците. Овој пат твитот е споделен над 75.000 пати, што е своевиден рекорд за познатиот астрофизичар. Станува збор за твит во кој тој зборува за човек роден на 25 декември кој го промени светот пред да наполни 30 години, но не станува збор за […]

Прочитај повеќе

Колку е богат основачот на Micorsoft, Бил Гејтс? Да, тој има 50 милијарди долари, но колкумина од вас можат вистински да разберат колку се тоа многу пари. Популарниот aстрофизичар кој сега стартува нов серијал Cosmos, Нил ДеГрас Тајсон, успеа да ги стави во перспектива 50-те милијарди долари кои г. Гејтс ги поседуваше во 2010 година […]

Прочитај повеќе