Компетитивното играње на видеоигри – односно е-спортот, треба да биде додаден на Олимписките игри, вели Роб Пардо креатор на World of Warcraft, за BBC. „Видеоигрите се во одлична положба да бидат спорт привлечен за гледачите. Начинот на кој гледате на е-спортот е дека се потребни вештини за компетитивно натпреварување, а и рефлексите на играчите се […]

Прочитај повеќе