Се сеќавате кога изборот на музика, сликање и општо уметност, не беше високо на листата на препорачани професии. Во иднина ова може да биде потполно променето, барем ако му веруваме на Џек Ма. „Сметам дека треба да ги учиме нашите деца: спорт, музика, сликање, уметност, за да бидеме сигурни дека луѓето се поинакви од машините. […]

Прочитај повеќе

LinkedIn традиционално ја претстави листата на работни вештини кои биле најбарани од работодавачите во 2014 година. Податоците доаѓаат од анализа на 330 милиони корисници на LinkedIn и интересот на работодавачите за нивно вработување. Најбарани во 2014 година се експертите за статистичка анализа и податочно рударење. Компаниите кои станаа дел на Samsung и Google како и […]

Прочитај повеќе