Kреаторите на паметната правосмукалка Roomba креираа нов робот чија намена е да им помогне на студентите заинтересирани за роботика да ги направат своите први чекори, јави Mashable. Новиот робот Create 2 е речиси копија на Roomba, но без специфична намена на додатоците за чистење, па практично може да се користи како одлична основа за најразлични […]

Прочитај повеќе