Нинџа крави, вонземјани, чудовишта, распеани животни, роботи и разни други ликови наскоро ќе станат дел од анимирани проекти кои ќе бидат реализирани од македонското Lynx Animation Studios, кое стартуваше од септември. Lynx Animation е составен од 15 ветерани на филмската, стрип и музичката сцена во Македонија, но и пошироко. Ќе креираат анимирани филмови и видеоигри, […]

Прочитај повеќе

Македонскиот артист Михајло Димитриевски, попознат како Тхе Мичо, повторно работи на игра за карти. Овојпат ги црта картите за Valeria: Card Kingdom, во соработка со Исаијас Валејо и Daily Magic Production. Играта е поставена на Kickstarter, и можно е да биде втората реализирана игра со карти за која Тхе Мичо, кого најдобро го познаваме по […]

Прочитај повеќе

Shipwrights of the North Sea е нова игра со карти од Шем Филипс, иако таа ни е поинтересна бидејќи е прва игра од ваков тип што е нацртана од Македонец, односно од Михајло Димитриевски. Доколку името не ви е познато, тогаш неговиот псевдоним Тхе Мичо секако ќе го препознаете бидејќи до сега зад него има […]

Прочитај повеќе