Shipwrights of the North Sea е нова игра со карти од Шем Филипс, иако таа ни е поинтересна бидејќи е прва игра од ваков тип што е нацртана од Македонец, односно од Михајло Димитриевски. Доколку името не ви е познато, тогаш неговиот псевдоним Тхе Мичо секако ќе го препознаете бидејќи до сега зад него има […]

Прочитај повеќе

Во дванаесетата епизода на емисијата за игри GG.mk конечно дојде на ред да се рецензира This War of Mine. Се работи за независна игра од полско студио кое е базирана на војната во Босна и Херцеговина, поточно на вистинската опсада на Сараево. Во This War of Mine треба да ја преживеете опсадата во реалистична и […]

Прочитај повеќе