Четврта година по ред во Градскиот парк во Скопје ќе се прави новогодишна #ЕлкаМК од пластични шишиња. Настанот, кој го започна македонската Twitter заедница, сега се пресели и на Facebook во обид да се привлече што е можно поголем интерес за оваа еколошка и хуманитарна акција. Целта на #EлкаМК e да ја подигне свеста за […]

Прочитај повеќе

Речено, сторено! По трет пат триесеттина ентузијасти кои се организираа преку Twitter, креираа елка направена од пластични шишиња која ќе го краси Паркот на Франкофонијата. Целта на акцијата е да го собере твитерџиите на офлајн дружење, но и да се подигне свеста за рециклирањето и да се поттикне хуманоста, бидејќи на крај шишињата се продаваат, […]

Прочитај повеќе

#ЕлкаМК e eден од ретките настани што покажуваат дека македонската Twitter заедница е фантастична група луѓе. Новогодишната елка од пластични шишиња, која е трета елка што ја прават твитерџиите, освен што е забавен настан на кој се дружат луѓето, има за цел да го поттикне рециклирањето и да им помогне на луѓето кои немаат доволно […]

Прочитај повеќе