NASA им испрати француски клуч по имејл на астронаутите на Меѓународната вселенска станица. Се разбира не станува збор за физичка копија на клучот, туку 3д-модел испратен по имејл, кој благодарение на 3д-печатач астронаутите го креираа и склопија по спецификациите. Пред да пристигне 3Д-печатачот, астронаутите мораа да ја чекаат пратката која пристига на одреден времеснки интервал. […]

Прочитај повеќе