Noclip веб сајтот се препорачува на сите носталгично-настроени гејмерски души кои сакаат да ги истражат игрите на нивното детство од малку поразлична перспектива. Имено, на овој веб сајт, можете да летате низ мапи на класични игри на Nintendo. Користејќи ја тастатурата и глувчето, можете да ги истражувате мапите на игри како Mario Kart Wii, Super […]

Прочитај повеќе

Неделава зад нас, покрај стандардното кревање прашина, беше исклучително важна за гејмерите, особено ентузијастите за нови конзоли, затоа што на Nintendo Switch презентацијата нашироко се дискутираа потенцијалите на конзолата. Кои се предностите, но и недостатоците кои би можеле да ja дефинираат не само иднината на Nintendo Switch туку и идната форма на гејминг од пренослив […]

Прочитај повеќе

Nintendo претстави нова конзола, Nintendo Switch. Конзолата овој пат доаѓа со верзија на Tegra процесорот од Nvidia. Компанијата се надева дека новата конзола ќе биде многу поуспешна од претходникот, Wii U, кој практично беше фијаско. Конзолата е составена од два дела, своевиден „таблет“ кој може да се комбинира со контролер или да постави на док […]

Прочитај повеќе

„На мојата визит-карта јас сум претседател на корпорација. Во умот сум развивач на видеоигри. Но, во моето срце, јас сум гејмер.“, оваа изјава на Сатору Ивата, можеби најдобро го опишува харизматичниот претседател на Nintendo. Г. Ивата почина на 11 јули 2015, а Youtube каналот DidYouKnowGaming направи одлично видео кое најдобро покажува зошто фановите и колегите […]

Прочитај повеќе

Nintendo конечно ја најави првата игра за паметни телефони, но за жал за сите фанови на Марио, тоа не е популарната Марио. Играта ќе пристигне со доцнење од неколку месеци, откако првично беше најавено дека обидот на Nintendo за игра за паметни телефони ќе ја издадат пред крајот на оваа година, сепак го поместија за март 2016. Првата игра […]

Прочитај повеќе

Без никаков вовед, објаснување, дискутирање… сликите говорат сами за себе. Кој знае, знае… кој не, најдолу има доста корисен линк. За повеќе, трк на линков и уживајте… но на своја одговорност: www.classicgamesarcade.com Бонус:

Прочитај повеќе