Blackberry се појави на Mobile World Congress во Барселона со цел да воодушеви со нов телефон, кој овој пат е без физичка тастатура. Ако BlackBerry Classic беше направен да привлече бизнис-ориентирани луѓе кои сакаат физичка тастатура, BlackBerry Leap e поинаков концепт со уред без физички копчиња. Blackberry Leap доаѓа со 10.3.1 верзија на оперативниот систем. […]

Прочитај повеќе

BlackBerry Classic се враќа. Компанијата најави дека се враќа на стариот модел на телефони, на кои половина простор е за дисплеј, а втората половина за физичка тастатура. Станува збор за најпопуларниот модел на некогашниот RIM, а сега ќе доаѓа за се чини прескапи 450 долари. Classic доаѓа со 3,5-инчен екран со резолуција 720х720 пиксели, што […]

Прочитај повеќе