Борче Ѕвонев е еден од наголемите љубители на аркадни игри кои досега сме ги сретнале. Неговиот ентузијазам го претворил играњето на видеоигрите во супер интересно хоби. Неодамна на друштвените мрежи можевте да забележите дел од неговите дела. Станува збор за аркадни игри кои кај нас се одомаќени и како флипери (иако името не е соодветно). […]

Прочитај повеќе

Аркадните игри, особено оние од осумдесеттите години и понатаму имаат посебно место во нашите срца. Еден од најпопуларните енџини за пребарување GIF фајлови, пружа интересни можности за продолжено негување на таквата носталгичната жичка. На следниот сајт можете да играте и споделувате таканаречени микро игри кои се одликуваат со ретро графика, музика и аудио ефекти. Иако […]

Прочитај повеќе

Кажете и збогум на продуктивноста. Internet Arhive, чија цел е да го архивира Интернетот, и веќе има соберено над 400 милијарди сајтови, е-книги, видеа и аудио материјали, ја збогати таа колекција со над 900 ретро игри. Старите видеоигри меѓу кои Out Run, Kung-fu Master, Alpine Ski, Paperboy и други, можат да се играат преку прелистувач […]

Прочитај повеќе

Без никаков вовед, објаснување, дискутирање… сликите говорат сами за себе. Кој знае, знае… кој не, најдолу има доста корисен линк. За повеќе, трк на линков и уживајте… но на своја одговорност: www.classicgamesarcade.com Бонус:

Прочитај повеќе