Оваа недела македонските студенти и дел од средношколците излегоа на протестен марш против најавените реформи во високото образование. Маршот се oдржа во среда, но коментарите и поддршката сè уште продолжуваат на друштвените мрежи. Студентскиот марш се пресели и на Reddit каде беше објавен пост дека „Ние, студентите, излеговме на улиците да протестираме… беше добар ден“. […]

Прочитај повеќе