Нема повеќе порано повикување на Uber. Компанијата отсега ќе наплаќа за секоја минута по првите 2, доколку возачот го чека корисникот. Uber јави дека на ваков чекор се одлучиле откако сфатиле дека постојано праќаат нотификации до корисниците дека нивниот Uber превоз е подготвен, вели The Next Web. Цената за минута чекање е во зависност од градот. […]

Прочитај повеќе

По Загреб, личниот возач пристигна и во Белград. Засега единствено како најава, но Uber бара маркетинг менаџер за Србија, јавува Startit. Најавата доаѓа речиси истовремено со првото Uber возење по улиците на Загреб. Во главниот град на Хрватска, возачи на Uber можат да бидат единствено професионални и лиценцирани превозници, односно сервисот кој е достапен е […]

Прочитај повеќе

(Овој текст е на Митко Цабевски, првично објавен на неговиот блог. Митко е основач на стартапите Ambio.me и u:Plug, и гостин на следниот Startap Grind Skopje) _____________________________________________________________________________________________ Имав прилика да го пробам убер популарниот Uber во Софија. Да бидам искрен, бев прилично љубопитен како Uber ќе се снајде во една балканска земја каде што такси […]

Прочитај повеќе