Esri, како што можеби знаете, е исклучително позната компанија која специјализира во софтвер од најразлични географски вредности. Од неодамна, компанијата реши да понуди и интересна игра со која ќе го провери вашето знаење за знамињата за бројните држави од светот. Колку добро ги познавате знамињата и фактите поврзани за нив? Се надеваме дека кликнавте на […]

Прочитај повеќе

FlagIT е нов проект на македонскиот стартап H-Sense, кој ќе ви помогне едноставно да ги најдете сите основи податоци за некоја држава на едно место. Покрај знамињата на државите FlagIT, нуди и API со информации за државата кое може да биде преземено од девелоперите за нивните апликации. „Ова не е измислување на топла вода или […]

Прочитај повеќе