Vip оператор планира да понуди VoLTE и VoWifi услуги, или говор преку 4G и Wifi, со кои ќе ја подобри комуникацијата и ќе понуди нови услуги. Новите 4G мрежи можат да пренесат поголеми пакети на податоци, и со тоа да гo подобрат квалитетот на разговорите, што ќе му помогне на седумгодишниот Vip да стане уште […]

Прочитај повеќе

Vip ќе биде помеѓу првите телеком оператори во регионот кој на своите корисници ќе им понуди Voice over LTE (VoLTE) и Voice over Wifi (VoWifi) услуга, ветија од компанијата. Услуга од VIP е решение на Мавенир, а компанијата ги демонстрираше гласовната комуникација во комбинација на 4G и виртуелизација на мрежна технологија. Технологијата во суштина е […]

Прочитај повеќе