Нови правила ги отежнаа условите за партнер на YouTube. Корисниците сега за да бидат партнер-креатори треба да имаат најмалку 4.000 часа преглед на видео и 1.000 претплатници во последните 12 месеци. Досега потребни беа единствено 10.000 прегледи. Сепак, според одговорните во YouTube ова не е доволно и критериумите мора да бидат построги за подобар квалитет. […]

Прочитај повеќе

WeWork е aмерикански стартап основан во 2010-та година кој сега е проценет дека вреди неверојатни 1,5 милијарди долари. Компанијата себеси се нарекува „платформа за креатори“, бидејќи им изнајмува канцеларии на претприемачи, програмери и креативци. Но, други го нарекуваат „LinkedIn кој навистина е корисен“ бидејќи помага да се воспостават бизнис контакти и да се креираат иновативни […]

Прочитај повеќе