По успешниот старт со coworking заедницата, WeWork ги отвори и своите први coliving апартманти, брендирани како WeLive. Првите апартмани се во Њујорк, и вклучуваат различни простори од еднокреветни соби до сопствено студио. Colive просторите се дел од згради во кои е активна заедница, која исто така работи во coworking просторот кој е оддалечен само неколку […]

Прочитај повеќе

Стартапот кој изнајмува простор WeWork e проценет на неверојатни 16 милијарди долари, што е пораст од 6 милијарди долари за околу половина годинa, или за десет пати повеќе од пред една година. За споредба еден од конкурентите на WeWork, Ragus има осум пати повеќе простор кој го изнајмува, но е проценет на „само“ 4 милијарди […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински пост на Емир Слезовиќ, ко-организатор на Funky CoWorking Friday, настан кој ја промовира coworking културата во Македонија. Постот е првично објавен на Medium, и реобјавен со негова дозвола) Доколку планирате да патувате во претстојниот период но имате премногу работни обврски – најдобар компромис е да патувате и да ги искусите овие coworking […]

Прочитај повеќе

WeWork е aмерикански стартап основан во 2010-та година кој сега е проценет дека вреди неверојатни 1,5 милијарди долари. Компанијата себеси се нарекува „платформа за креатори“, бидејќи им изнајмува канцеларии на претприемачи, програмери и креативци. Но, други го нарекуваат „LinkedIn кој навистина е корисен“ бидејќи помага да се воспостават бизнис контакти и да се креираат иновативни […]

Прочитај повеќе