При создавање лозинки, постојано се наидува на совети да се создадат што е можно покомплесни лозинки, со употреба на нули наместо буквата О или пак со вметнување интерпункциски знаци, како извичник, а сè што е помеѓу нив да бидат букви и бројки извлечени по случаен избор. Рака-на-срце, и ние често имаме давано и пишувано за […]

Прочитај повеќе

Користење на лозинки како „123“, „asdfg“ или „password“ е лоша практика, иако, како што неодамна дозна ИТ-тимот на Sonу, чувањето на лозинките во фолдер „Passwords“ е уште полоша идеја. Лозинките од повеќе друштвени профили на Sony се наоѓаат во еден фолдер кој можеби треба да го преименуваат во „NotPasswords“. Facebook, Twitter, MySpace, YouTube лозинките се […]

Прочитај повеќе